Det kriminella nätverket styrs av den serbiske krigsförbrytaren Viktor Kadric (Skorpionen) från hans stora lägenhet på Strandvägen. Våningen, som består av två plan, är ombyggd till ett ogenomträngligt fort med rigorös säkerhet. På översta våningen finns ett terrarium med en livsfarlig skorpion av arten “deathstalker”.

I toppen av organisationen finns även Kaptenen och Rådmannen som båda arbetar inom det svenska rättsväsendet och som ständigt grusar polisens jakt på nätverket.

Till sin hjälp har de hantlangare som sköter olika verksamheter. Lars Sandberg (Pimpen) är ansvarig för prostitution och sexhandel, där husvagnsparken under ledning av Miguel Oliviero är en av de mest lönsamma sektorerna. Utpressning hanteras av Anna Lundström (Fixaren) och hon backas upp av den forna ryska elitsoldaten Igor. Särskilt svåra uppdrag, som likvideringar, utförs av Zoran eller Hakim Hassan.

I periferin förekommer även Silva Begovic och Slobodan Majic samt en kvinna som går under täcknamnet Pulverhäxan och som är ansvarig för nätverkets omfattande narkotikaverksamhet.