Religiös fanatism blir alltmer vanligt i den värld vi lever i. Förutom olika fundamentalistiska kristna församlingar breder den militanta islamismen ut sig. Under de senaste åren har terrororganisationen IS eller Daesh gjort allt större landvinningar och gruppen tvekar inte att slå till genom olika attacker.

En av poliserna i SI-enheten, Shadi Hosseini, kommer från en familj som har flytt från det muslimska prästerskapet i Iran och trots fristaden i Sverige brottas hon och släkten med dubbla känslor kring hemlandet. Shadi är sambo med Reza Moradi som i sin tur lockas till moskén och blir alltmer religiös på grund av sina kusiner.

Peter Hellströms sambo, sexmissbrukaren Stefan Olsson, söker svar på om han bär på en kronisk sjukdom och under sin resa träffar han på företrädare för en fundamentalistisk kristen sekt som leds av Pastorn och som för ett korståg mot homosexuella.

Religiös fanatism är något som binder samman människor över hela världen. Men samtidigt leder det ofta till ödesdigra konflikter.