SI-enheten inom regionpolisen i Stockholm bildas som svar på alla terrordåd och den alltmer skenande våldsutvecklingen i det tidigare trygga svenska folkhemmet.

Jakten på Viktor Kadrics kriminella nätverk leds av den hårdföre och okonventionelle kriminalkommissarien Christer Gustafsson, som går under smeknamnet CG. Som tidigare chef för Nationella insatsstyrkan har han specialrekryterats som chef för SI-enheten. Uppdraget är glasklart: Slå sönder den organiserade brottsligheten med alla till buds stående medel.

Inom SI-enheten finns fyra gruppchefer. En av dessa är den erfarne kriminalinspektören Anders Larsson som tycker att han borde fått chefsjobbet istället för CG.

I Anders Larssons grupp, även benämnd Hjärter, finns även Peter Hellström, vars partner Stefan Olsson är sexmissbrukare och notoriskt otrogen samt Shadi Hosseini, som är yngst och minst på enheten och som har problem med sin svartsjuke sambo Reza Moradi.

Till sin hjälp har SI-enheten kriminaltekniker och analytiker. Enheten har tre utpekade åklagare som är ansvariga för de utredningar som bedrivs. Den högste av dessa är vice chefsåklagare Magnus Fredstad som, liksom Anders Larsson, ofta hamnar på kollisionskurs med Christer Gustafsson.